29 December 2010

Kata-kata Hikmah Persahabatan: Teman berudang disebalik batu




"Teman yang 'berudang disebalik batu' adalah seumpama anjing ditepi jalan, yang ditujunya hanya tulang yang akan dilemparkan kepadanya, bukan tangan yang melemparkan tulang itu"

iya tuan2 dan puan2...
inilah quote kita pada hari ini....
cmna nak jadi teman yg baik???
berdasarkan quote drp hamka diatas,
teman yg kurang baik adalah teman yg hanya menerima kebaikan teman dia....
hanya menerima, tetapi tidak memberi....

keadaaan ini senang sgt kita nk tgk pada hari ini kn...
tgk depan, ada je jumpa org mcm ni...
toleh blkg lak, ada kita jumpa org mcm ni...

bagi kami, xbest la kalu ada teman mcm ni....
asyik kita je yg memberi....
dia asyik duk tadah tangan saja....
xda kitaran yg stabil....

sharing is caring org kata...
apa salahnya kalu kita saling2 memberi...
dan saling2 menerima...
itu baru ada nikmat dlm berkawan....

bukan jdi teman yg 'berudang disebalik batu',
tapi jadilah teman yg terbaik....

p/s: xda kaitan antara yg hidup atau pun yg mati,
kami hanya mengulas quote kita pada hari ini...

8 comments:

Dark Chocolate said...

nk kacau nik...
ape kes ni????hahahaha....cm selalu jer post entri cmni...de problem ehh..hik3..opss, tk nk nyibuk. tk yah cakap. tk yah ckp. lalala~

nikamir said...

cik coklat ni xbaik tuduh2 tau...hehehe...
xda problem pape la...
saje je post entri mcm ni....
hehehe....

misSbLurRy said...

slalu je jupe org gini....
mmg x best...if jenis take and not give,,,,so miss pun...angkat kaki blah....ehehhe

MiZi said...

mzi nak ajak baca kisah sedih mizi

http://contengcorner.blogspot.com/2010/12/sedih-yang-aku-redha.html

~WaNniE~ said...

ada mcm2 jenis org ni...so,pandai2lah memilih teman....

~WaNniE~ said...

anda telah ditag

http://burungjinjang.blogspot.com/2010/12/lagi2-contest.html

nikamir said...

miss: jom angkat kaki sama2 yer..hehehe

wanie:dah take note pon psl tagged tu...hehehe...masih dlm draft...wait ek...hehehe..sorry lmbt...


Generated by:
Kami Pemalu

MiZi said...

mizi nak ajak baca

http://contengcorner.blogspot.com/2010/12/tahun-baru-dan-kerja.html