04 January 2011

Perempuan lebih ramai curang: Statistik

Selamat Petang rakan2 blogger semua...

Entry ini saya tulis sebagai Reply Entry kepada entry yg ditulis oleh Cik Coklat.
Entry beliau yg bertajuk: 'Aku selalu dengar orang cakap yang lelaki lebih banyak curang' yg ditulis pada 3 Januari 2011.

Entry ini bukan ditulis untuk menyakitkan dan menginggung hati sesiapa
malah bukan juga ingin memihak kepada pihak yg lain juga...

Kebetulan saya ada terbaca Kosmo keluaran 3 Januari 2011 (Isnin).
ruangan METRO GLOBAL ada 1 berita menarik

Tajuk: Perempuan kini lebih suka menipu

menurut berita tersebut, berdasarkan 1 kajian yg dilakukan di London, ia mendedahkan bahawa perempuan lebih suka menipu berbanding lelaki.

Menurut berita tersebut, "Seorang daripada lima peserta kaji selidik berkata, dia pasti akan menjalin hubungan dengan lelaki lain jika jatuh cinta dengannya."

Perempuan juga dikatakan bukan kekasih yang setia. 
"Kaji selidik yang dilakukan ke atas 3,000 orang itu buat kali pertama mendedahkan perempuan bukan kekasih yang setia." 

 Hmmm...boleh percaya ke dgn kajian2 mcm ni? orang barat ni suka2 je kn wat kajian macam ni... Apa pendapat rakan-rakan blogger??

14 comments:

Dark Chocolate said...

hahahaha...entah ! :P

takpelahh.....yg penting, kita jgn kecewakan org...

Mr. BLB said...

sokong2 ! haha

~WaNniE~ said...

betul...betul....betul

amny.. said...

sokonglaa pendapat ni...
memang btol..
tp xsume nye cmtu...
atas diri msing 2 la plax..;))

misSbLurRy said...

diri memasing......
ade yg suke ade yg tak...
yg suka dunno la reason dia...
yg x suka...sah2 tau apa reasonnya...

papepun....be ur self...
alalallala

nikamir said...

bukan nk salahkn sape2 pon...
kajian ni pon bukan ckp 100% perempuan mcm tu kn (mmg impossible 100%)
hehehe...

beLLa said...

sape yang buat kajian neh? sape sample nye?seswai ke kajian dia tuh nak generalize kan semua pompuan?

haha. teremosi lak. ngee~

nikamir said...

beLLa: sila marah sama encik KOSMO yer...sy xbersalah....hehehe

NURUL HIDAYAH said...

semua atas dri sndiri. jgn slhkn org len.. :P

Naz said...

Salam tuan blog.

Pendapat Naz : Setengah betul dan setengah tidak. Sebenarnya bergantung kepada kesetiaan seorang perempuan kepada lelaki yang perempuan tu cintai. Tapi no comment la. Sebab aku dah pernah kena 'dicurangi' 2 kali. Sekali tak apa la jugak. Ni sampai 2 kali. Apalah nak jadi..

nick adika said...

kajian di london je pun...kt malaysia blm tntu lg...wawawa~

qaseh qist said...

alah.. perempuan curang pun disebabkan siapa??

Phat said...

tepuk dada tanya selera ;-)

Jejaka Terhangat said...

wakaka..terbaek..mmg kena la ngn post JT yg ni..

Jejaka Terhangat: Luahan Hati: Awekku Curang. Uwaaa..!!

ahaks..