Pages

14 December 2012

OooYe wedding invitation

Jemputan ke majlis..
Kepada sape2 yg xdijemput, tgk kad je la..
Congrate to them..
Opismate..

Jamuan makan

Today ada majlis sikit kat opis..
Sy join makan je..
Join makan dan ambik hadiah..
Part hadiah tu sampaikan riuh 1 opis..

Syukur..

11 December 2012

PC Laptop repair


Lately me-repair laptop/notebook dengan jayanya.
Walaupun daily rushing sini sana dengan urusan kerja, namun tugas me-repair ini berjaya jua.
Alhamdulillah..


Namun masih ada 1 external hdd yg masih dlm list 'WIP'
sampai bila baru siap?

------

10 December 2012

Buah-buahan tempatan

Hasil kutipan dari kampung. Sedap dimakan sambil tengok tv. ^^

24 May 2012

Universal Studio Singapore

dah boleh buat pasport awal2 ni..keh2
insyaAllah..

USS:
USS: VisitorInfo
USS
USS maps


Transformer: The Ride



12 April 2012

Projek Sarjana Muda (Schedule)

Tarikh-tarikh penting untuk semester ni
Masih ada masa.
Keep it up.

05 April 2012

Asam Celagi Masam Manis

Asam celagi masam manis..
Kt kg panggil apa makanan ni?
ada tu orang panggil asam warna warni (?)
macam2 nama orang panggil ni.

Benda ni kandungannya asam jawa, gula, garam & lada.
Tu yg ada 3 rasa.
Kalau nanti melawat kelantan, jangan lupa beli yer <3
Sedap...

Tahun melawat kelantan 2012

Upgrade RAM lagi

Today pc ambe kena tambah ram lg.
Total skrg ram 9GB.
semua 4 slot ram dah habis guna.
Haha..nak buat apa pon xtau ram byk2..
ambe bukan student multimedia.
Main game pon tidak.
Berat nanang o_O

Windows 7 - 64 bit
Intel Core i3

03 April 2012

05 March 2012

Tips Pemakanan (Kalori)

Kalori makanan.
Tahukah anda setiap makanan membekalkan kalori?
Kalori = tenaga untuk badan.

Pengambilan kalori yang banyak dan penggunaan kalori yang sedikit akan menyebabkan kegemukan apabila kalori yang tidak digunakan ditukar kepada lemak.

Makan banyak, guna tenaga sedikit = xbagus

Makan banyak, guna tenaga banyak = bagus

so, kalau guna tenaga sedikit, makan je sedikit.



related post: 
Body Mass Index (BMI)
  
p/s: amalkan makanan seimbang dan jangan lupa exercise ^^

04 March 2012

John Carter Trailer 2012

Cast Starring:
Taylor Kitsch
Lynn Collins
Samantha Morton
Willem Dafoe
 

New Trailer

Info:
From filmmaker Andrew Stanton comes John Carter-a sweeping action-adventure set on the mysterious and exotic planet of Barsoom (Mars). John Carter is based on a classic novel by Edgar Rice Burroughs, whose highly imaginative adventures served as inspiration for many filmmakers, both past and present. The film tells the story of war-weary, former military captain John Carter (Taylor Kitsch), who is inexplicably transported to Mars where he becomes reluctantly embroiled in a conflict of epic proportions amongst the inhabitants of the planet, including Tars Tarkas (Willem Dafoe) and the captivating Princess Dejah Thoris (Lynn Collins). In a world on the brink of collapse, Carter rediscovers his humanity when he realizes that the survival of Barsoom and its people rests in his hands. -- (C) Walt Disney

Release:
9 March 2012 

source: http://www.rottentomatoes.com/m/john_carter/
 

01 March 2012

Cara pemakanan yang betul

Cadangan pemakanan yang betul boleh rujuk piramid makanan ini. Pemakanan yang bagus adalah untuk badan yang sihat.



p/s: Current BMI is 23.9. Owh.. keinginan untuk makan makanan yang best2 sgt kuat. kena byk2 bersabar.


related post: Body Mass Index (BMI)

source: http://www.howcelebsdiet.com/the-mediterranean-diet/

Marvel's The Avengers - Trailer 2 HD

27 February 2012

This Means War Trailer


Synopsis:
Two of the world's top secret agents are best friends who never let anything come between them -- until they inadvertently fall for the same woman. It's all-out war between them, as the two spies battle each other with high-tech surveillance, advanced tactics, and an arsenal capable of bringing down a small country. At the same time, she struggles with the difficult task of choosing between two very different, but equally attractive romantic propositions.

19 February 2012

Body Mass Index (BMI)


Do you ever heard about BMI?
Body Mass Index atau dalam bahasa melayu Indeks Berat Badan adalah sukatan untuk menentukan tumbesaran badan berdasarkan sukatan tinggi dan berat.

BMI disukat dalam skala 0 hingga 40
Mengikut sukatan antarabangsa, 
indeks normal: 19 - 25
Underweigt: <19
Overweight: 25 - 29.9
Obesiti: >30

Formula utk kira BMI:


anda boleh lawat http://www.nhlbisupport.com/bmi/bmi-m.htm untuk tool kira BMI. anda hanya perlu masukkan nilai berat dan tinggi.

Adakah BMI anda normal?
Amalkan gaya hidup yang sihat.

Adios..nikamir..

p/s: currently my BMI is 24.9 (14 Feb) selepas extensively amalkan gaya hidup sihat. Alhamdulillah. Sebelum ni BMI 26.4 ^^ (overweight)


15 February 2012

13 February 2012

Safe House Trailer

Safe House
In Cinema on 9 February 2012

Toy for Sales (SpongeBob & Pooh)

Klik gambar untuk saiz besar
SpongeBob & Pooh
Tinggi: 10cm ~ 15cm
Ada tali dan pelekat pada cermin
Sesuai ditelak pada cermin kereta

COMBO hanya RM 15
atau
RM10 setiap satu
*Combo adalah fix (SpongeBob & Pooh)
Stok: LIMITED

COD di Melaka, Taman Tasik Utama, Batu Berendam, Ayer Keroh, Bukit Beruang

10 February 2012

Act of Valor - Trailer

Release Date: 17 February 2012
Genre: Action | Adventure | Thriller
Cast: Roselyn Sanchez, Emilio Rivera, Nestor Serrano
Directors: Mike McCoy, Scott Waugh
Writer: Kurt Johnstad
Studio: Relativity Media

Plot:
An elite team of Navy SEALs embark on a covert mission to recover a kidnapped CIA agent.

01 February 2012

Drama-thon: Vanila Coklat (Updated Ep 8)



Malam ni secara xsengaja tertengok cite Vanila Coklat kt tv3
selepas tengok berita.
cite ni main kt tv hari selasa pukul 9 malam.
malam ni episod 7 dah.
tengok macam best je, jd drama-thon episod 1 sampai episod 6.
ok, post kali ni siap ada link utk tgk kt youtube.
best..rugi xtengok ni..


Episode 1

Zara Aisyah bengang dan meluat apabila melihat semua rakan sekelasnya iaitu pelajar perempuan terkinja-kinja dan mengalih pandangan apabila sebaik sahaja Aamir Asyraf melalui kelas mereka. Aamir Asyraf,20 tahun dan Zara Aisyah,19 tahun merupakan pasangan seteru. Mereka saling membenci antara satu sama lain dan ada saja yang tidak kena dan mereka bagaikan anjing dan kucing. Aamir pula suka mengusik Zara,apabila terpandangkan muka Zara terus dia mengerdip matanya konon mesra. Memang prince charming habis dengan kehensemannya dan dia bagaikan seorang lelaki yang sempurna. Walaupun belajar berlainan kelas dan berlainan semester di sebuah kolej terkemuka di ibukota ada sahaja yang tidak kena antara mereka.

Youtube
Episod 1


Episode 2
Zara terkejut dengan paksaan ayahnya itu. Ayahnya yang selama ini hanya tegas dalam bidang pelajaran dan memberikan dia kebebasan dalam apa yang ingin dibuatnya berubah. Begitu juga ibunya yang menyokong tindakan ayahnya itu. Zara terdiam kerana dia sendiri mempunyai kekasih hati yang amat dicintai. Zara juga terkejut apabila ayahnya memaksa untuk dia berkahwin dengan anak Datuk Ahmad,iaitu rakan baik ayahnya sejak daripada sekolah. Zara tergamam. Zara tahu dengan siapa yang dia akan berkahwin Cuma kita tidak tunjukkan lagi bahawa anak Datuk Ahmad ialah Aamir. Ketika Ungku Musa memuji Aamir kita tunjukkan beberapa scene sikap sebenar Aamir. Contoh matang, sebenarnya Aamir seperti budak-budak dan sebagainya.

Youtube
Episod 2


Episode 3

Di kampus Zara cuba mengelak daripada bertemu Kamal kerana dia tidak mahu Kamal kecewa. Manakala Aamir cuba mengusik Zara di kampus dengan ayat-ayat yang kononnya mereka akan tidur sekatil,makan sepinggan dan pelbagai lagi yang menakutkan dan takut didengari oleh orang lain setiap kali bertembung sebenarnya Aamir ingin menakutkan Zara dan apabila dia berbuat demikian mungkin Zara akan lari daripada rumah jadi dia akan selamat. Zara menjerit menengking Aamir. Aamir terperanjat beruk melihat ke arah Zara yang kelihatan sangat marah. Zara kelihatan puas apabila melepaskan geramnya pada Aamir. Zara memberi amaran pada Aamir dan terus beredar dari situ. Aamir memandang Zara dari jauh dengan perasaan yang penuh dendam. Aamir yang begitu sakit hati dengan tindakan Zara.Aamir sampai termimpi bagaimana dia akan hidup dengan perempuan garang begini.

Youtube
Episod 3


Episode 4

Kamal terkejut dengan apa yang diberitahu oleh Zara dan dia tidak mahu Zara berkahwin dengan orang lain sedangkan mereka telah menjalinkan hubungan begitu lamanya. Zara Cuma memujuk Kamal dengan menyatakan ia hanyalah sebuah kontrak dan mereka akan bercerai setelah sampai tempoh. Kamal mahu Zara membuat sesuatu agar Aamir yang kononya playboy itu tidak dapat’apa-apa’. Pulang sahaja ke rumah Zara menelefon Aamir untuk berjumpa dengannya dan memberitahu apa yang dia inginkan dalam perkahwinan mereka nanti. Aamir dengan angkuhnya bersetuju.

Youtube (UPDATED)
(ytube uploaded by )

Episode 5

Aamir dan Zara pun pergilah ke Cameron Highland untuk berbulan madu kononnya. Tapi bulan ke mana, madupun entah ke mana. Tiap-tiap hari mereka akan mencari pasal untuk bergaduh. Mereka akan bertengkar sehinggakan perkara kelakar juga tercetus. Ada sahaja yang tidak kena. Masing-masing akan mengkritik satu sama lain. Cara tidur,cara berjalan, berpakaian hinggakan makanan kegemaran masing-masing pun menjadi masalah kepada mereka. Seorang suka vanila seorang suka coklat manakala seorang benci coklat dan sebaliknya. Zara dengan sikap cerewet dan pembersihnya manakala Aamir asal ’dan’ dan sangat pengotor. Jenis bersepah dan ini mendatangkan kemarahan Zara. Nampak sahaja segak rupanya pengotor kata Zara. Aamir pula menyampah bila Zara suka memanggil Aamir dengan nama penuh apabila dia mula marah atau nak berleter. Mereka akhirnya sedar yang perkahwinan ini adalah satu kesilapan besar untuk mereka.

Youtube (UPDATED)
(ytube uploaded by )

Episode 6

Zara baru sedar dia terlepas cakap dan dia takut Aamir mengamuk. Aamir sakit hati dengan sikap bapa dia yang berpura-pura dan kini nasibnya malang dengan perempuan yang baginya mental itu. Aamir melihat perjanjian mereka dan berharap agar ia berakhir dengan cepat.Namun mereka kini berpindah di rumah mereka dengan harapan perjanjian mereka tidak akan dihidu. Di kolej, perhubungan Kamal dan Zara serta Aamir dan Liana seperti biasa. Mereka masih berjumpa dan bermesra seperti biasa. Di kampus juga mereka seolah-olah bukan pasangan suami Kali ini Aamir dan Zara benar-benar ingin bercerai apabila mereka bergaduh besar apabila Aamir meninggalkan dia keseorangan ketika hujan apabila mereka bergaduh di dalam kereta. Aamir tanpa perasaan meninggalkan Zara di tepi jalan dan Zara menangis berjalan kaki menuju ke rumah mereka.

Youtube (UPDATED)


Episod 7

Liana pelik bagaimana Zara dan Aamir yang dahulunya bagaikan anjing dan kucing kini rapat. Liana cuba untuk menyiasat namun gagal. Dia masih cuba bermanja-manja dengan Aamir dan Aamir tidak melayan kerana Aamir telah jatuh hati pada Zara,isterinya. Namun apabila bergaduh dengan mulut laser Zara yang ada sahaja tidak kena Aamir pasti mencari Liana untuk melepaskan tekanannya. Zara pula memang menyampah dengan sikap Aamir yang baginya kaki perempuan. Zara pula apabila melihat Aamir dan Liana dia menjadi serba tidak kena daripada mood baik terus bertukar tegang walhal Aamir sebenarnya telah jatuh cinta kepadanya Cuma Zara seorang yang sangat ego. Walaupun mereka kini rapat namun kadang-kadang bila mood Zara kurang baik dia tetap akan mengingatkan Aamir mengenai undang-undang mereka dan ianya harus dipatuhi. Aamir yang kadang-kadang baru sahaja cuba jadi romantik terus hilang mood dengan sikap moody Zara.

Youtube
Episod 7


Episod 8

Zara cemas Aamir rebah dan sakit rupanya Aamir ada gastric yang teruk. Dia tidak makan satu hari dan Zara bertanya adakah Aamir menunggu dia untuk makan namun Aamir yang ego mengatakan bahawa dia banyak kelas dan kerja sampai terlupa untuk makan. Ketika menjaga Aamir sakit Zara bagaikan terjatuh hati pada Aamir mungkin kerana ketika itu Aamir banyak berdiam dan bagaikan budak kecil yang mengikut kata-kata tidak ketika dia sihat. Tetapi Zara tetap rindu untuk bergaduh dengan Aamir.

Youtube
Episod 8
(ytube uploaded by )


sumber: tv3-Vanila Coklat
credit:

30 January 2012

Today's Quote

"When a girl tells you about her problems,
It doesn't mean she complains,
but she trusts you."

Blues Monday

Pic form link
Do you know about 'Blues Monday'?
Do you ever heard about it?
Today is my first time (not first-timer mission)

According to wiki:

 Blue Monday is a name given to a date stated, as part of a publicity campaign by Sky Travel, to be the most depressing day of the year.

Hopefully everyone understand.



p/s: found any broken English? please correct me through comment. thanks.

29 January 2012

Mission 2012: Dominos Pizza

First-timer 2012
#4: Dominos Pizza

Look like all the mission is going to food.
Actually it should be a visiting trip (much fun)
If continue like this, for sure my weight gonna increase drastically.
Later on I should aim for a trip.
Seriously. Thinking for the place right now. ^^


I did order through Internet (delivery service)


いただきます (itadakimasu!!)



p/s: found any broken English? please correct me through comment. thanks.

28 January 2012

Movie-thon Underworld Trilogy

Salam sejahtera..
baru-baru ada gi tengok cite Underworld: Awakening


tengok 3D lagi tu..
wah3...sgt3 best....
 

2nd time tengok 3D (jakun agaknya)...

tapi sebab 3 siri movie sebelumnya belum tengok lagi, banyak yang perlu difahamkan...
search terus kt internet, download....

layan....

20 January 2012

18 January 2012

End of Semester

Dengan ini secara rasminya cuti semester bermula
Cuti Akhir Semeseter: 18 Januari 2012 - 19 Februari 2012 (5 minggu)
fikirkan balik, lama jugak tu
will I do better for PSM.
"Did it great! Amir!!"





Apa-apa pun, nnti nikmati weekend kt kampung (plan nk balik kg)
and next week, gambateh!!! hwaiting!! PSM tu...
and kalau ada rezeki, sambil tu wt part-time...
annyeong!!



17 January 2012

Ronda-ronda Cari Buku (Baucar Buku 1M)

BAUCAR BUKU 1MALAYSIA
1st time dalam hidup sbg pelajar universiti pergi cari buku rujukan dekat kedai buku (luar kampus)
kali ni pergi ronda-ronda popular (jusco ayer keroh)

tapi setelah sampai, xecpect langsung yg popular kt situ sgt kecil
dan
xbanyak buku untuk student universiti..
yang banyak untuk budak sekolah je..
last2, xjadi beli...tgk2 sudah...

Inilah rupanya baucar buku tu (RM50 x 4)

Semua rujukan untuk dummies je..kecewa..

Linkedln for dummies..xda kaitan dgn pembelajaran..

semua untuk dummies...


Tgk novel?? kwn kelas ni..

Teenage novels..hahaha

semua gmbr buku..layan..

16 January 2012

Mission 2012: First-timer 2012

Apa itu First-timer 2012?
Mencuba something yang belum cuba (visit, makan, etc)
Currently I have achieved a few things early of this year.
In the future, I target to try it all. if possible.


#1: Secret Recipe
This time is my friend's birthday and this is my first time eat Secret Recipe.
1 January 2012


#2: Nando's Chicken
My brother buy this when he visit malacca.
8 Januari 2012


Actually I got lucky because can eat these food because other person treat me. In the first hand, this thing doesn't have in the list. Thank you.


#3: Air Panas Gadek, Melaka
First time also. Really relaxing doing this. Nice.
14 Januari 2012

14 January 2012

[MV] I'm your man


I'm your man ^_^



2PM - I'm Your Man - youtube (FULL HD)

[MV] Leessang (ft Jung Min) Girl who can't break up, Boy who can't leave

Layan MV ni.. walaupun xfaham..huhu
(tgk mv english pon sama jgk, xfhm..hahaha)

13 January 2012

IC punya pasal

Tengahari tadi xpasal-pasal kena bebel dengan staf kt pejabat pos ayer keroh...
katanya IC (kad pengenalan) dah uzur la..
muka dah xsama la...
apesal la emo sgt staf ni agaknya..
hadoiyai...

selesai je urusan kt pejabat pos, terus gi JPN..
kononya nk wt IC baru lah...
tanya2 en. kt kaunter, katanya IC yg baru akan available pada 18 januari untuk negeri melaka..
negeri lain ada yg dah boleh buat...

tunggu 18 Januari lah baru gi buat....


12 January 2012

Final Exam Tamat

12 Januari 2012
Alhamdulillah final exam dah habis.
esok settlekan last asignment dulu..
then turn PSM lak..
Gambateh!!!


Exam last paper

Kejap lagi attend last exam paper
"Good luck 4 ur last paper"
make it great..:-)


Info Penyakit Tikus