Pages

07 January 2011

First Week: Baik dan Buruk

Alhamdulillah.. akhirnya first week untuk semester ini dah habis..baru saja seminggu tapi byk benda sudah berlaku.. ada yang baik, buruk,manis dan masam.. kat kelas boleh tgk macam2 ragam kawan2... xkurang juga macam2 angka nilai untuk diorang masing2... ada yang dapat anugerah (sgt bagus) dan ada juga yang terlebih rendah (nasib baik xkena kick)...

Lecturer untuk sem ini nampaknya semua baik2 saja... cuma sorang je yang mempunyai gosip yang xbaik daripada senior... katanya kelas beliau xbest... itu kata senior... jadi semasa kelas dia (skali smggu je kelas dia) semua duk perhati apa dia bwt.. hahaha... bagusnya student mcm ni... mula2 gayanya nmpak menarik minat keseluruhan kelas... dengan kata2 dia(speaking) dan gaya dia... sehinggalah waktu dah kesuntukan nak habis...semua meleset... byknya dia punya rule... next2 kelas nnti xtau la dpt bertahan ke x.... hahaahha... semoga berjaya semua yer....

untuk subjek yg diambil... saya masih belum habis mndaftar... smggu ni dah berapa byk kali naik turun tangga nak jumpa lecturer... semata-mata nak susun jadual... nak dapatkan jadual yg selesa... last2 xdpt... hahaha... masa nak mintak tu, byk je alasan supaya dapat excuse xpyh masuk kelas (byk cantek xnk masuk kelas)... mmg patut la xdpt.... kelas byk bertindih.... tukar kelas lain dan lecturer lain....

duit poket... masa bertolak aritu, ada la jugak 'fama' kasi duit poket... dgn bergayanya ambik dgn harapan dpt bertahan hingga scholar masuk... hahaha.... meleset terus... mmg la xcukup sbb nak kena beli buku baru, test pad baru dan mcm2 lagi lah.... minyak moto lagi yg makin mahal... makan minum xpyh ckp la.... belum kira untuk bersiar-siar mencari ketenangan lagi tuh.... last2 korek jugak duit asb..hah..nasib la kau asb... xlama lagi kering la kau... hahaha... tiap2 tahun ada je azam nak jimat2 sikit.... tapi xpernah nak menjadi... bertahan la yer hingga habis blajar... jangan nak harapkn duit 'fama' je.... huuhu

pening2.. xtau apa yg mencarut kt atas....

kesimpulannya.... byk je benda yg buruk... hahaha.... muhasabah diri....

6 comments:

iszieylyanziy said...

elaun fama sangat lah membantu,,hehe

nikamir said...

kesian fama nnti...kena kurangkan mtk ngn fama...bg sy la...

Dark Chocolate said...

cehhh.ingtkan org laki tk mintak duit fama.hahaaha

nikamir said...

xmntk pon ok...guna duit scholar tu je..
pastu kalu dah scholar hbs,guna duit asb lak...
huhu...

Dark Chocolate said...

hahaaha.uwekkkk.cover ar tuhhh

nikamir said...

hesh..betol ler...
masa nk bertolak naik bas,fama yg kasi...
bukan mintak...hehehe