Pages

09 January 2011

Olympus Stylus 760 : Berjaya!!!


Selamat pagi....

Ada x sape2 yg gunakan digital kamera jenis ni? Jenama Olympus, Model Stylus 760...

 
Kamera ni agak ok dan not bad untuk amik gmbr, tp xleh lwn DLSR lah mesti... kualiti tu ada pada setiap shot..hmm... mls nk cite psl spec... kalu nk tahu psl spec, leh check kt laman web olympus ek..hahaha...

Olympus Stylus 760 : Berjaya??? apa yg berjaya?? beberapa bulan yg lepas kamera ni telah rosak.. xtau sape yg rosakkan... dgr ceritanya rosak masa perjalanan ke KL... masa kt Kelantan masih baik2 saja... bila smpai KL dah xboleh guna... pelik....

Apa yg rosaknya?? kamera ni sy ambik dlm keadaan lens terbuka... lens kot namanya... kalau salah,xtau la...haha.... then simpton yg lain.... bila tekan je button power, skrin akan menyala (skrin xrosak) dan ada bunyi gear kt dlm (mcm gear kereta lama2..kn ada bunyi bila susah nk masuk gear)... lens xgerak pon, tetap je terbuka mcm tu... tekan button power lg skali, lens xgerak jugak....

Pemilik kamera (abg sy), nmpkya mmg dah pasrah dgn kamera dia nih.... dia simpan je (xnk baiki).. hahaha.... 

Sy ambik kamera tu, tgk2 sikit dan Alhamdulillah berjaya baiki.. Skrg kamera tu ada dgn sy kt melaka (bwt harta sndiri..hahaha)..... cmana sy baiki?? erk... cmana nk ckp... xpandai nk cite...

Itu je la sy nak cite... Ada siapa2 yg mempunyai masalah yg sama??


5 comments:

Gadis~Gula~Gula said...

tak berminat dengan cam nieyh! haha~ gambar cantik tak??

p/s : thank sudi melawat blog buruk saya

nikamir said...

cam mcm ni utk org kampong je kot...
mana la mampu nk beli dlsr...
hahaha...

gamba lawa je...amatur...

misz sheyla said...

hu0000..xpnh ag jaadi cenggini...kamera kite pun adik amek wat rete pas 2 rosakkan..seb bek ade nikon...

papepun beli la nikon...kaler ag cntik

nikamir said...

hehehe...siap ada iklan lg tuh...

apa yg rosaknya camera tuh??

Anonymous said...

salam....sy pnye kamera gak mngalami mslh same...leh bantu sy x? emel fb sy onie_ratna@yahoo.com